Egészségpláza

Őrizzük meg egészségünket

A test egyensúlyának alapjai.

A hagyományos kínai egészségmegőrző kultúra tanításai szerint az egyensúly három alkotóelemből épül fel:

Méregtelenítés

Tisztítás – Méreganyagok eltávolítása

A felgyorsult életritmus, az idegeinket terhelő stressz, az egészségtelen táplálkozás és a környezeti ártalmak mind hozzájárulnak ahhoz, hogy testünkben egyre több méreganyag halmozódjon fel, például túl sok koleszterin, zsírok, tartósítószerek, mesterséges színezékek, nehézfémek stb, amelyek károsítják szerveinket.

A modern kor embere túl sok koleszterint fogyaszt, ugyanakkor csupán igen kevés gyümölcsöt és zöldséget.

S ami még aggasztóbb, alig marad ideje a napi testmozgásra. Ennek eredményeként a káros anyagok egyre vastagodó rétegei rakódnak le érrendszerünkfalain, akár a vízkő a vízforraló belsejében. Idővel ezek a lerakódások megkeményednek és elkeskenyítik az ereket, amelyek így törékennyé válnak és elveszítik rugalmasságukat.

A környezetszennyezés szintén temérdek káros anyaggal árasztja el szervezetünket. Ebbe a kategóriába tartozik az autók kipufogógáza, a nehézfémek, a számítógépből és mobiltelefonból származó sugárzás stb.

Ezért az egészséghez vezető első lépés a tisztítás. 

El kell távolítani a mérgező anyagokat az emésztőrendszerből, a vérkeringésből, a tüdőből, a bőrből és minden más csatornából, hogy a test minden szerve ideálisan működhessen.

Pótlás – A test funkcióinak szabályozása

A tisztítás után a pótlási folyamat következik, amikor tápanyagokban gazdag elemekkel szabályozzuk a szervezet funkcióit. Ahogyan egy összetett gépezetnek szüksége van rendszeres karbantartásra az optimális működéshez, úgy az emberi testnek is szüksége van egészséges táplálékra, hogy lelassítsa az öregedést és elkerülje a betegségek kialakulását.

A kínai és a nyugati orvostudomány egyaránt hangsúlyozza a testben fennálló egyensúly jelentőségét.

A hagyományos kínai természetgyógyászat úgy tartja, hogy amikor a test elegendő mennyiséget raktároz a kozmosz öt alapeleméből, akkor a szervezet kiegyensúlyozott és egészséges marad. Amikor azonban ez az egyensúly felborul, a test főbb szerveinek működésében zavar támad.Az emésztőrendszer, a vérkeringés, a légzőszervek, a kiválasztó és hormonszabályozó rendszer szoros összeköttetésben áll. Egyetlen szerv nem láthatja el a test összes feladatát. A szerveknek szorosan együtt kell működniük, hogy fenntarthassák a szervezet harmóniáját. Amikor az egyik szerv működése leáll vagy megbetegszik, az a többi szervre is hatással van, közvetve vagy akár közvetlenül.

Erősítés – A test táplálása kiegyensúlyozott tápanyagokkal

A méregtelenítésen és kiegyensúlyozott étkezésen kívül a táplálkozási szakemberek javaslatait is fontos figyelembe vennünk, hogy étrendünket megfelelően kialakíthassuk és gondoskodhassunk az étrend-kiegészítők kiegyensúlyozott beviteléről. A TIENS számos olyan termékcsaládot kifejlesztett, amelyek erősítik a szervezetet: az emésztőrendszert, a vérkeringést, a légzőszerveket, a kiválasztó és hormonszabályozó rendszert.

 

Címkék:

Üdvözlünk a Egészségblogon! Belépés Regisztráció Tovább a Házipatikára!