Egészségpláza

Test és lélek harmóniája

Légy pozitív!De nemcsak az a fontos, hogy pozitív légy, hanem hogy a hibák és a nehézségek ellenére maradj is az! Rázd meg magad, és tanulj a hibáidból. Az élet mindenkit próbára tesz, tekints múlandó rossz napként a bajokra, a következő nap úgyis jobb lesz. Nem szabad félni a kudarctól, hiszen anélkül nincs fejlődés, és nem kerülsz közelebb a célodhoz sem. Nincsen megoldhatatlan probléma, lehet, hogy csak egy új szemszögből kell megnézned a helyzetet, de ahhoz, hogy ehhez türelmed és energiád is legyen, pozitívnak kell maradnod.
Ne pazarold az idődet a negatív emberekre!
Vedd körül magad olyan emberekkel, akik támogatnak és szakítsd meg a szorosabb kapcsolatot azokkal, akik negatív hatással vannak rád. Barátkozz azokkal, akik segítenek közelebb kerülni a célodhoz, és akiknek a közelsége feltölt energiával, nem pedig leszív.
Hozz tudatos döntéseket!
A nehéz döntéseknél lehet, hogy kevés a megérzés. Próbáld meg kicsit háttérbe helyezni ekkor az érzelmeidet, és időzz el egy kicsit érveken, ellenérveken. Ha sokszor hagyatkozol a megérzéseidre, akkor ez eleinte nehezedre eshet, de ilyenkor kicsit lépj hátra, és hagyj időt magadnak. Persze adódnak olyan szituációk, amikor valóban az intuíciódra kell hagyatkoznod. Ekkor csupán arra kell ügyelned, hogy ne haragból vagy túlzott izgalmi állapotban hozd meg a döntéseket.
Ne akarj mindig tökéletes lenni.
Ha mindig a tökéletességre törekszel, akkor egy idő után elfelejted élvezni azt, amit csinálsz. Sőt, lehet, hogy bele sem kezdesz, mert félsz attól, hogy nem lesz tökéletes. A tökély utáni vágy olyan elvárás, aminek nagyon nehéz megfelelni. Nemcsak rajtad, hanem másokon is nagy lesz a nyomás. Ne feledd, senki sem tökéletes, és ez nemcsak egy közhely. Van alapja. :) Ha valami nem úgy sikerül, állj fel, tanulj belőle és próbáld újra. Így lehet csak fejlődni, és így lehet megközelíteni (nem elérni!) a tökéletességet.
A problémákat oldd meg egyszerűen!
Törekedj mindig a legegyszerűbb megoldásra, és légy produktív. De ne feledd, a produktivitás nem egyenlő az állandó elfoglaltsággal. Rendszerezd a dolgaidat és egyszerre csak egy dologgal foglalkozz, amikor azzal végeztél, akkor állj neki a másiknak. Ez segít a koncentrációban, hiszen ha egyszerre csak egyfelé figyelsz, akkor sokkal hamarabb végezhetsz az adott dologgal. Ne felejtsd el, hogy egy nap csak 24 órából áll, pihenj is! Attól, hogy mindenhova rohansz, még nem leszel produktívabb. Sőt!
Itt meg kell állnunk még egy kis kitérőre: a céljaid mellett ne feledkezz meg az élet egyéb területeiről sem, úgymint család, barátok és saját magad. Fontos, hogy az életed minden területét egyensúlyban tartsd, és ne billenjen át a mérleg nyelve. Ahhoz, hogy ezt az egyensúlyt megvalósítsd, mindenképpen lassítanod kell, hogy észre vedd a lehetőségeket. Ne feledd, mindenkinek arra van ideje, amire szeretné, hogy legyen.
Cselekedj!
Nemcsak tervezgetni kell, hanem a terveket meg is kell valósítani. Sajnos kevesen képesek arra, hogy valóban meg is valósítsák az álmaikat. Nem szabad feladnod vagy megijedned az első kisebb akadály láttán. Maradj a tervnél, fejlődj! A cél önmagában még nem elég, s a hozzá szükséges tudás megszerzése sem. Használnod is kell! Ne csak gondolkozz, csináld is meg! Csak így élhetsz teljes életet

Címkék:

Üdvözlünk a Egészségblogon! Belépés Regisztráció Tovább a Házipatikára!